Tuesday, December 29, 2009

Telur Pindang.

Berita baik buat bakal-bakal pengantin yang gemarkan sesuatu berciri tradisional sebagai ole-ole buat tetamu. Lebih-lebih lagi buat orang Johor yang dah biasa dengan telur pindang.


Kadang-kadang tu, memang teringin sangat nak telur pindang, tapi zaman sekarang ni, susah nak carik orang yang pandai buat. Masa aku dulu, Mak aku punya lah beriya-iya nak jugak buat telur pindang. Sudahnya, dia nekad buat sendiri.


Elok-elok patut nak kena rebus 2 hari 2 malam, dia buat tak sampai semalam pun! Rupa memang sama, tapi rasa.. errr.. tak sampai hati lah nak susun ayat :p


Dipendekkan cerita, masa aku isi minyak kat Petronas mana ntah hari tu (somewhere in Puchong), macam pelik jugak la bila terjumpa sebakul telur pindang dijual kat kaunter stesen tu.


IMG_0430

Nah. Elpin Telur Pindang Warisan.

Sekarang kamu tak perlu risau insiden seperti di atas bakal terjadi kepada majlis kamu. Zaman dah makin siber, nak tempah telur pindang pun boleh pakai online je.


IMG_0432

Berminat?

Boleh telefon 019 –362 1003


Tak cukup kredit?

Jangan risau, on 3G je, lepas tu layari laman web

www.telurpindang.com

atau email telurpindang@yahoo.com



Isu BUMPER Kahwin : Kalau lah dari dulu dah terjumpa, tak payah Mak bersusah-payah membanting tulang kutip rempah ratus dan daun herba merata-rata semata-mata nak buat telur pindang ni.

6 comments:

  1. makkita pun sama
    dia yang nak sgt telur pindang
    awal2 dia dah keraha dik2 acrik segala daun2 tu
    2 hari gak lah merebus telur tu
    alhamdullilah...hasil memuaskan

    ReplyDelete
  2. wah telur pindang, i setakat ni belum bernasib baik lagi dpt ni masa gi org kawen.. hmm :(

    ReplyDelete
  3. Sedapnye telor pindang...
    Tapi bukan semua orang tau buat.Setau saya belah Johor sana yg expert buat

    ReplyDelete
  4. famous kat Johor telur pindang ni.. skrg ni, dah jarang dapat telur.. melainkan bunga telur.. byk orang bagi benda lain..

    ReplyDelete
  5. hi.. just dropping by here... have a nice day! http://kantahanan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. dayu :
    uishh. kalo tau ari tu,upah je mak dayu tlg buatkan. hee

    nariko :
    skrg ni kat petronas counter pun ada jual, awak. tak payah tunggu org bg masa kenduri kawen :p

    mekap_artist :
    yup. as Johorian, i'm proud to tell everyone about how special telur pindang esp on wedding.

    this is :
    i've always been a big fan of telur pindang as wedding favors. very sentimental, gitu.

    tagskie :
    hello :)

    ReplyDelete